De onderzoekers hebben een lange tekst geschreven over jouw huis. Dit noemen we een rapport. Er komt een bewonersbegeleider bij jullie thuis die met je ouders over dit rapport wil praten. Hij/zij vertelt je ouders of jullie huis sterk genoeg is óf dat het huis versterkt moet worden. Dat is een belangrijk moment. Als je huis versterkt moet worden, geeft dat voor jou en je familie misschien veel gedoe en stress. Dat wil je natuurlijk liever niet. Maar uiteindelijk is het belangrijk dat iedereen een veilig huis heeft.
Er zijn twee manieren om je huis te versterken.
- Je eigen huis wordt sterker gemaakt.
- Je eigen huis wordt gesloopt en er wordt een nieuw huis voor jou en je familie gebouwd, op dezelfde plek.
De bewonersbegeleider vertelt je ouders hoe jullie huis sterker wordt gemaakt. Hij/zij gaat je ouders ook helpen om het allemaal iets makkelijker te maken. Hij of zij zal vaker bij je thuis komen. Jij kunt ook al je vragen aan hem of haar stellen.
Vanaf nu kan het heel lang duren voordat ze aan jullie huis gaan werken. Dat komt omdat er niet genoeg mensen zijn om alle huizen in één keer te verbouwen. Daarom wacht iedereen zijn beurt af. Wachten is niet fijn. Zit jij ermee dat het wachten lang duurt? Praten lucht op! Dat kan bijvoorbeeld met je ouders, vrienden of familie. Maar praten kan ook altijd met de Kindertelefoon.